rochie de mireasa 2012 restaurante nunta
Biserica Sf. Spiridon Nou | Organizare de Nunti, nunta, nunti, aranjamente nunta
targuri de nunti 2012, cand nu se fac nunti in 2012
nunta
Floria.ro
nunti

Biserica Sf. Spiridon Nou

Catedrala Sf. Spiridon Nou

 

Aceasta biserica, socotita cea mai mare biserica ortodoxa existenta in prezent in Bucuresti, se afla pe vechea artera Podul Serban Voda, la mica distanta, spre sud, de Piata Unirii. Dupa modernizarea Bulevardului Dimitrie Cantemir, altarul bisericii a ajuns sa participe prin prezenta sa impozanta, la frontul de vest al acestei axe a orasului.

“Dar fiindca Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau si a locuit cu oamenii, tot crestinul este dator a zidi casa lui Dumnezeu, pe pamant. Pentru aceasta si robul lui Dumnezeu, domnitorul Tarii Romanesti, Scarlat Ghica, fiul Domnului Grigorie Ghica, vrand a mari numele lui Dumnezeu, cel in Treime inchinat si slavit, a zidit din temelie acest templu, in cinstea Sfantului Ierarh Spiridon, Arhiepiscopul Trimitundei, facatorul de minuni. Aceasta intreprindere s-a inceput in al doilea an al domniei sale, la anul 1767 si s-a sfarsit in a doua sa domnie, la anul 1768, 30 septembrie. Iar ca sa poata fi suficienta in toata frumusetea si buna credinta, s-a inzestrat cu fonduri si legate statornicesti de catre Domnul Alexandru Ghica, Fiul Domnului Grigorie Ghica, intaiul ctitor.”

Aceste frumoase cuvinte, daltuite in piatra pisaniei de la intrare constituie actul de nastere al acestui frumos asezamant.

Aceasta ctitorie construita in vecinatatea istoricului Deal al Mitropoliei, unde parfumul istoriei, ce izvoraste la tot pasul se infrateste cu soaptele strabunilor, a dainuit pana in anul 1852. Nu se mai stie cat de mare a fost biserica si nici date despre clopotnita nu sunt, dar era manastire domneasca, dintre cele mai mari ale tarii.

Atunci Marea Epitropie, cu aprobarea Domnitorului Barbu Stirbei si cu binecuvantarea Mitropolitului Nifon al Ungro Vlahiei, aseaza in locul celei dintai, temelia pe stalpi de stejar a acestei monumentale biserici, care, si astazi este cea mai spatioasa si mai impunatoare din capitala. Zidirea ei a durat din 1852 pana in 1858, iar sfintirea s-a facut la 8 noiembrie 1860, cu mare cinstire.

 

_____________

Site-uri partenere:

Super Oferte la preturi reduse

Lenjerii de pat Moderne

WOW: produsele cautate de tine

Oferte Black Friday

Cupoane pentru reduceri

Sfaturi despre cum sa alegi lenjerii de pat

Searching for a wordpress plugin forum?
Floria.ro
targuri de nunti 2012, cand nu se fac nunti in 2012 rochie de mireasa 2012 restaurante nunta

Comments are closed

Categories

Efecte de lumini si fum, Formatii, Fotografi,Servicii foto, Hostess, Inchiriere logistica, Inele logodna, Informatii Utile, Interpreti, Invitatii nunta, Lautari/Taraf, Limuzine, Lumanari cununie, Luna de miere, Make-up, hair-styling, Marturii, Masini de epoca, Mireasa Nunti, VIP Restaurante din Bucuresti, Rochii de mireasa, Rochii de ocazie, Saloane infrumusetare, Sonorizare/DJ, Tort nunta, Transport invitati, Verighete Video, Filmari nunta,
Adauga la Agregator.ro

Daca ti-ai propus sa te casatoresti este important sa afli care sunt ultimele tendinte.

 
 

Inscrie-te la newsletter si primesti periodic informatii complete despre cum sa ai o nunta de vis !

 

Numele (*)

Email (*)

Data nuntii

Oras nunta

 
Log in - Free Premium Wordpress Themes